12-04-11

Een drama in Alphen a.d Rijn?

Het Drama in Alphen aan de Rijn.

 

Hoe begin ik met te vertellen wat ik ervaar na het drama in Alphen aan de Rijn? Hoe is de reactie van de media en een deel van het toeristisch aandoende publiek? Er is in Alphen een drama ontstaan vanuit een al langer aanwezig drama. De 24 jarige Tristan van der Vlis staat voor het onbegrepen onmachtige lijden, wat in onze snelle ambitieuze wereld niet wordt waar genomen. De wereld, vertolkt door de media, classificeert een mens als Tristan als gek idioot en gestoord. Ik kan jullie verzekeren dat deze Tristan is geboren met een groot hart, verlangend naar het geven van liefde, in een vaak harde en harteloze wereld. Ook ben ik er van overtuigd dat het een zeer gevoelige jongen was, onmachtig en gekwetst in het niet kunnen uitdrukken van zijn gevoelens. We zien een wereld van computerspellen, bilboards, films waar meestal het doel niet creativiteit maar het vergaren van geld is. Ook hij ziet en neemt waar wat er zich afspeelt in de wereld van banken en bonussen als voorbeeld voor de Nederlandse zakenwereld. De hele westerse wereld is ten prooi gevallen aan het egocentrische gevoel van nooit genoeg. We weten allen dat er intens diepe onvrede ten grondslag ligt aan dit egocentrische nooit genoeg. Het lijkt er op dat we in deze wereld zeker als gevoelige mensen alleen kunnen bestaan door ons meer en meer te verharden. Dit verharden laat zich zien door de politieke aannames het vergroten van veiligheid, meer agenten op straat en hogere en hardere straffen. Mensen als Tristan en er zijn veel meer mensen als Tristan die wellicht de agressie en woede op zichzelf richten, je hoeft maar te luisteren naar de hoeveelheid depressieven in het land, raken steeds verder af van de liefde die ze ooit misten. We leven in een wereld die onderdrukt, verdringt en ontkent van dat geen we als gevolg van eigen doen achter ons laten. Het werkt als een Oeroboros de slang die in zijn eigen staart bijt en de gepijnigden zonder besef van schuld ontkennend achter zich laten. Het is een vicieuze cirkel van verharding, snelheid, onbegrip, niet aftgestemdheid, egocentriciteit en liefdeloosheid met wanneer het weer eens te laat is grote kreten van onbegrip en wijzen met de vinger.  Ik heb een diep medelijden met mensen als Tristan die in het spoor van onze kapitalistische maatschappij de liefde waarnaar ze hunkeren niet krijgen.

10:42 Gepost door enscho | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Ik weet het, Niet een ieder gaat en zit in de binnen dit artikel genoemde stroom. En zeker is het verschrikkelijk ook voor de slachtoffers en hun geliefden daar doe ik niets aan af.
Maar ondertussen de reaktie van de RFM over de pensioenfondsen en hun vermogensbeheerders die veel te hoge kosten aanvoeren voor het beheren van de pensioenen.
Ten koste van wie gaat dat dan weer, ten koste van de pensioenbetalers van ons mensen.
Komen ze daar niet erg verschrikkelijk laat achter? Ik moet van dit soort bedrog berichten bijna walgen het druipt van de oneerlijkheid en ik kan het haast niet meer horen. Het is een egocentrische wereld,buiten de goed willenden.

Gepost door: enscho | 13-04-11

De commentaren zijn gesloten.