14-03-10

Na de afwas, het werk en gedachten.

 

Verandering
Op weg naar de vijfde dimensie zul je bijzondere ervaringen hebben. Het is de kunst om open te staan voor alle mogelijkheden die het universum, dus God, je biedt en alle controle over je leven in handen te leggen van Hem die jouw leven overzien kan. Het is noodzakelijk dat je leert jezelf niet meer te veroordelen en dat ook te doen met je omstandigheden. Ze zijn zelf door jou gecreëerd in een poging datgene te leren wat nodig is voor je spirituele groei. Bij spirituele groei hoort onherroepelijk groeipijn, dat kan niet anders. Je kunt alleen maar groeien door het oude los te laten en ruimte te maken voor het nieuwe. Loslaten doet pijn, want soms is het oude je zeer dierbaar, vooral wanneer het de mensen in je directe omgeving betreft. Als je groeit, verander je en veelal is het je omgeving niet mogelijk deze verandering bij te benen. Je stuit op onbegrip, omdat de mensen het gevoel hebben dat ze je niet meer kennen, je bent niet meer dezelfde als die je was, je bent een nieuw mens geworden, met een nieuw bewustzijn en dat kan je omgeving wel eens afwijzen, vooral als jouw nieuwe levenshouding hen in hun ogen niet dient. Zij willen behouden wat ze kennen, zij zijn nog niet aan die heftige veranderingen toe, zij kunnen vaak niet 'meekomen' en dan geven ze jou de schuld van hun frustraties en angsten om je te verliezen.

Eigen verantwoordelijkheid
Zij zullen dan een beroep op je liefde doen, ze zullen proberen je 'vast' te houden, terwijl jij bezig bent om in liefde los te laten. Dat kan een grote worsteling zijn, want je zult dan de keuze moeten maken voor jezelf of voor de ander. Intuïtief weet je dat je voor jezelf zult moeten kiezen, jij bent de enige die telt in jouw proces. Jij bepaalt of je de vijfde dimensie bereikt en jij bent de enige die de sprong moet wagen. Jij bent niet verantwoordelijk voor degenen die achterblijven en niet wakker willen worden.

Overdracht
De moeilijkste en ultieme hindernis tijdens de vierde dimensie, is het leren van onvoorwaardelijke liefde. Als je genoeg spirituele boeken gelezen hebt, weet je dat dit de uiteindelijke les van dit niveau is. Liefde leren geven zonder voorwaarden, zonder de noodzaak tot ontvangen, zonder ook maar iets nodig te hebben. Je moet het ego achter je laten, met liefde natuurlijk, want zonder liefde functioneert niets. Liefde voor jezelf en je eigen leven moet het hoogste zijn, want jij bent degene die deze onvoorwaardelijke liefde moet leren om de overstap naar de vijfde dimensie te kunnen maken. Als je regelmatig in de goddelijke wereld vertoeft, heb je de goddelijke liefde gevoeld. Het is je taak deze naar de wereld over te dragen, het is je doel te leren ieder mens onvoorwaardelijk lief te hebben. Nu is het niet zo moeilijk deze onvoorwaardelijke liefde te geven aan mensen die daar blij en gelukkig mee zijn, dat geeft een heel goed gevoel en zo zou het ook moeten zijn in de wereld.

Moe
Veel moeilijker is het om te blijven liefhebben als je het gevoel hebt dat mensen een bodemloze put zijn, je liefde wordt erin gegoten, maar er groeit niets, er landt niets, er zit geen voedingsbodem in. Het kan zijn dat je jezelf dan in vermoeidheid af gaat wenden, je hebt het gevoel dan dat je gebruikt wordt, soms zelfs misbruikt, dat je leeggezogen wordt en dat er altijd maar weer van je verwacht wordt dat de liefde er is, een bodemloze put wil immers constant gevuld worden, omdat er geen contact is met de Bron van Liefde in henzelf. Je wordt moe van het steeds weer moeten geven zonder iets terug te ontvangen. Toch moet je dit leren, maar dan wel zonder het gevoel van gebruik en misbruik. Je moet leren geven zonder dat je het gevoel hebt dat je leegloopt, dat er niets meer over is. Het is namelijk zo, dat jouw liefde uit een onuitputtelijke Bron komt, het borrelt gewoon in je door, als een bron van levend water.

Angst
Het levende water in je binnenste kan niet stoppen met stromen als jij in contact bent met de Bron ervan. Daarom kun je er ook zijn voor mensen die bodemloze putten zijn, want eens zullen ook zij ontwaken uit hun onwetendheid en in contact komen met de Bron van het levende water. Eens zullen ook zij weten dat je geen liefde kunt ontvangen zonder te geven. Als ze bang zijn om liefde te geven, zijn ze je bang om zichzelf te verliezen, ze zijn dan bang op een dag niets meer over te hebben omdat ze alles weggegeven hebben. Ze zijn bang dat de ander eens zal vertrekken en al hun liefde met zich mee zal nemen en hun put niet meer gevuld zal worden. Dat hen niet meer gegeven zal worden, wat ze nodig hebben. Toch zullen ook zij moeten leren. Zij moeten leren aan de liefde die hun gegeven wordt. Zij zullen moeten leren beseffen dat de liefde die hun gegeven wordt kostbaar is, het beste dat hun gegeven kan worden en dat zij die liefde moeten liefhebben en koesteren als een waardevolle schat. Eens zullen ook zij ervaren dat de Bron van liefde onuitputtelijk is, dat er niets te verliezen valt en dat ze met een gerust hart kunnen geven en ontvangen, omdat ze liefde niet kwijt kunt raken. Liefde kan alleen van vorm veranderd worden door degene die geeft, maar liefde zelf is eeuwig en kan niet verdwijnen. Het is de essentie van het leven, datgene waar alles op bloeit en groeit.

God is liefde en liefde is de essentie van leven want alle leven komt voort uit liefde.

God is ook leegte de leegte welke zich aandient nadat alle persoonlijke aannames zijn losgelaten.

God is ook het bewustzijn waar binnen alle emoties, gevoelens en gedachten plaatsvinden.

God is ook het uitdijende en zich zelf weer terug trekkende kosmische universum.

God is hetgeen zich in de diepste stilte en leegte aan ons aandient en doet voelen.

God is datgeen waarvoor wij mensen geen naam hebben.

En god zijn vooral niet onze geprojecteerde magische en mythische kindbeelden.

Met God leer je lachen en het spel dat we leven, kennen.

god is ook vooral niet geinstitutionaliseerd, dat zijn namelijk

mensen.

God is ook niet god dat is god niet dat is de mens dat wat god is,

is.

God is god en is aanvaarding, plezier en enthousiasme.

Oh en atheisten weten meer dan god weet, ze ontkennen god, met zijn bewustzijn.

13:58 Gepost door enscho in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.